Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Mám hypotyreózu a Hashimotovu chorobu. Už několik let beru Letrox 100. V květnu jsem byla u endokrinologa a vyšlo mi TSH=5,08 (norma je 0,27 až 4,2). Endokrinolog mi zvýšil dávku Letroxu na 125. Mám obavy, že těhotenství plánuji a zvýšení dávky Letroxu ze 100 na 125 mi nesníží TSH pod 2,00 (které v těhotenství musím mít). Od endokrinologa jsem jen slyšela, že mám přijít ve 12. týdnu těhotenství, pak bude asi potřeba zvýšit dávku léku. Těhotenství plánuji za pár měsíců, jak často si mám dělat testy TSH, protože další návštěvu mám až za rok. Na jakou úroveň by měl TSH klesnout před otěhotněním a jaké může být riziko miminka s hypotyreózou?

Optimální koncentrace TSH před plánovaným těhotenstvím je 2,5 mIU / l. Po změně dávky by měl být proveden další test po nejméně 4-6 týdnech.

Vliv hypotyreózy na vývoj plodu závisí na tom, zda se jedná o latentní (normální fT4) nebo zjevnou hypotyreózu. V případě latentní je podle posledních výsledků výzkumů vývoj plodu normální, v případě zjevné hypotyreózy může dojít k poruchám neurologického vývoje dítěte

Pamatujte, že odpověď našeho odborníka je informativní a nenahradí návštěvu lékaře.

Barbara Grzechocińska

Odborný asistent na katedře porodnictví a gynekologie Lékařské univerzity ve Varšavě. Přijímám soukromě ve Varšavě na ul. Krasińskiego 16 m 50 (registrace je možná každý den od 8:00 do 20:00).

Další rady od tohoto odborníka

Mořské řasy při hypotyreóze [Rada odborníka]Testy krve a moči a menstruace [Odborné rady]Nechirurgická léčba děložního myomu [Rada odborníka]Amenorea a tenké endometrium v ​​18 letech [odborná rada]Nemoc nebo porucha práce trakaře [Rada odborníka]Ohrožují děložní myomy těhotenství? [Odborná rada]Zabrání vám myomy v otěhotnění? [Odborná rada]Je možné odstranit myom během těhotenství? [Odborná rada]Měla bych po potratu podstoupit kyretáž? [Odborná rada]Ovlivňuje bronchitida výsledek HCG? [Odborná rada]Mohou za anémii děložní myomy? [Odborná rada]Mohly by neurologické poruchy pocházet z onemocnění štítné žlázy? [Radaexpert]Desmoxan a Euthyrox [Tip odborníka]Esmya nebo operace děložních myomů? [Odborná rada]Euthyrox a inzulín a mizivá menstruace [Rada odborníka]Jaký druh antikoncepce používat u diabetu 1. typu? [Odborná rada]Nízké neutrofily, zvýšené lymfocyty [odborná rada]Špinění z děložní kyretáže a antikoncepčních pilulek [Rada odborníka]Náplasti Evra a Letrox [Tip odborníka]Hyperplazie endometria v perimenopauzálním období [Rada odborníka]Účinnost antikoncepčních pilulek u celiakie [Rada odborníka]Marshmallow sirup na těhotenský kašel [Rada odborníka]Tetování se správně zahojenou štítnou žlázou [Rada odborníka]Kontrastní tomografie a snížení TSH [Rada odborníka]Určení termínu porodu u diabetického pacienta [Rada odborníka]Odstranění myomů a dělohy – před nebo po menstruaci? [Odborná rada]Bylo mi diagnostikováno onemocnění štítné žlázy během těhotenství [Rada odborníka]Výsledek ultrazvuku – folikul a děložní sliznice „jako těhotné“ [odborná rada]Otěhotnění a nedostatečnost štítné žlázy [Rada odborníka]Změna objemu hypofýzy [odborná rada]

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Kategorie: