Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Pane doktore, mám alergickou kožní přecitlivělost, kterou mi diagnostikoval kožní lékař poté, co ode mě zjistil, že jsem si dal horkou koupel při alergii na ořechy. Až pak jsem se dozvěděl, že alergici se nesmí koupat v horké vodě, protože takhle to může skončit. Pokožka je od této koupele velmi citlivá na dotek, bolí, štípe, pálí, ze začátku i svědí, všechny pocity zesílí při zahřátí, ale je naprosto čistá, není na ní absolutně nic, žádné zarudnutí, ani ten nejmenší pupínek. Můj stav na začátku mé nemoci byl velmi špatný, tak špatný, že jsem nebyl schopen se obléknout. Lékař, který mě navštívil doma, mi doporučil zenaro a atarax, které jsem brala přes rok bez úspěchu. Během tohoto roku jsem také několik měsíců brala doxepin a také bez účinku. Přestal jsem brát tyto léky. Fenistil antihistaminikový gel používám asi 9 měsíců a je vidět velké zlepšení, ale k úplnému vyléčení je ještě dlouhá cesta. Odhaduje se, že asi 50 % onemocnění se vyléčilo. Od dob této nemoci jsem nevycházel z domu, proto mi tolik záleží na urychlení uzdravení. Náhodou beru vit. C, A + E, B, zinek, hořčík, železo, oeparol, na měsíc Fenistil v kapkách a opět zenaro. Co jiného lze použít k urychlení zotavení? Pomohla by mast s vysokým obsahem cholesterolu např. 50%, případně by byly vhodné jiné silnější steroidy, nebo existují léky účinnější než zenaro? A co protopic mast? Ještě dodám, že už dlouho nemám žádnou potravinovou ani kontaktní alergii. Jednou mi testy prokázaly alergii na prach a jen tuhle, ale příznaky skoro nevnímám. Nebudu zastírat, že návrhy mé kožní lékařky jsou již vyčerpány a proto hledám radu u ostatních. Žádám o jakýkoli návrh, dokonce i takový, který vyžaduje lék na předpis. Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem

Vámi popisovaný problém je bohužel velmi komplexní, proto je pro stanovení vhodného diagnostického a terapeutického postupu nutné provést dermatologické vyšetření

Pamatujte, že odpověď našeho odborníka je informativní a nenahradí návštěvu lékaře.

Elżbieta Szymańska, MD, PhD

Dermatolog-venereolog. Zabývá se klasickou a estetickou dermatologií. Působí jako zástupce vedoucího na kožním oddělení Ústřední klinické nemocnice MV a jako ředitel pro lékařské záležitosti, Centrum prevence a terapie ve Varšavě. Od roku 2011 je vědeckým ředitelem postgraduálního studia Lékařské univerzity ve Varšavě „Estetická medicína“.

Další rady od tohoto odborníka

Bezpečnost terapie PUVA u psoriázy [Rada odborníka]Autoimunitní onemocnění a dětská imunizace [Rada odborníka]Tmavá skvrna pod nehtem příznak melanomu? [Odborná rada]Tmavé skvrny na kolenou a štítné žláze [Rada odborníka]Clotrimazolum pro pityriasis versicolor v těhotenství? [Odborná rada]Dají se dekubity umýt? [Odborná rada]Může spalování oleje způsobit melanom? [Odborná rada]Zvyšuje tetování vaše riziko melanomu [odborná rada]Je terapie testosteronem po odstranění melanomu bezpečná? [Odborná rada]Může kosmetické ošetření poškodit pokožku? [Odborná rada]Laserová epilace a Trioxal [odborný tip]Jak chránit pokožku po odstranění melanomu? [Odborná rada]Jak pečovat o pokožku dítěte se šarlami? [Odborná rada]Jak můžete dostat syfilis? [Odborná rada]Jak pečovat o kožní léze v průběhu sarkoidózy? [Odborná rada]Jak se zbavit psoriázy nehtů? [Odborná rada]Léčba izotretinoinem a použití bronzeru [Tip odborníka]Léčba pemfigu [odborná rada]Léčba svrabu pomocí Infectoscab u dospělých [odborná rada]Oddělování nehtů a cukrovka [Odborná rada]Péče o aknózní pleť s černými tečkami [Rada odborníka]Piercing - prstenec pupku u diabetického pacienta [Rada odborníka]Motýlí erytém na obličeji [odborná rada]Svědění kůže při léčbě isotretinoinem [odborná rada]Styk a onemocnění planými neštovicemi [Rada odborníka]Růst vlasů po poškození epidermis [Rada odborníka]Nakazil jste se pásovým oparem od osoby s pravými neštovicemi [Rada odborníka]Bílé lupy a opalování [Rada odborníka]Alopecia areata a laserové odstranění chloupků [Rada odborníka]Svědění kůže po chemoterapii [Rada odborníka]

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Kategorie: