Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Jsem infikován HPV asi rok. Namazal jsem si penis krémem Aldara. Zkoušel jsem i Codeline. Virus odejde a po chvíli se vrátí. Zrovna před rokem jsem navázala vztah s partnerkou a nakazila jsem ji HPV. Změní se něco, když mám sex bez kondomu nebo když mám orální sex s nakaženým partnerem? Funguje to tak, že když namažu krémem např. Aldara a kondylomy zmizí, tak orálním stykem pomáhám k jejich opětovnému objevení? Nebo to možná funguje tak, že když jsem se již jednou nakazil virem HPV 16, tak styk s osobou rovněž infikovanou virem HPV 16 nic nemění, protože jsem již nakažen byl? Jinými slovy, nemá smysl mít pravidelný styk s infikovaným partnerem a natírat krémem Aldara nebo Codeline a mám přerušit styk, dokud kondylomy nezmizí, a po uzdravení se vzdát orálního sexu a mít klasický sex pouze v kondomu?

HPV lze nalézt v oblasti genitálií a v horních cestách dýchacích. Infekce se šíří přímým kontaktem a agens, který snižuje riziko infekce, je kondom. Při orálním sexu se infekci nelze vyhnout. Průběh infekce nelze předvídat. Velmi často se virus zabije sám. Proto i v případě infekce partnera by měl být použit kondom.

Pamatujte, že odpověď našeho odborníka je informativní a nenahradí návštěvu lékaře.

Barbara Grzechocińska

Odborný asistent na katedře porodnictví a gynekologie Lékařské univerzity ve Varšavě. Přijímám soukromě ve Varšavě na ul. Krasińskiego 16 m 50 (registrace je možná každý den od 8:00 do 20:00).

Další rady od tohoto odborníka

Mořské řasy při hypotyreóze [Rada odborníka]Testy krve a moči a menstruace [Odborné rady]Nechirurgická léčba děložního myomu [Rada odborníka]Amenorea a tenké endometrium v ​​18 letech [odborná rada]Nemoc nebo porucha práce trakaře [Rada odborníka]Ohrožují děložní myomy těhotenství? [Odborná rada]Zabrání vám myomy v otěhotnění? [Odborná rada]Je možné odstranit myom během těhotenství? [Odborná rada]Měl bych mít po potratukyretáž? [Odborná rada]Ovlivňuje bronchitida výsledek HCG? [Odborná rada]Mohou za anémii děložní myomy? [Odborná rada]Mohly by neurologické poruchy pocházet z onemocnění štítné žlázy? [Odborná rada]Desmoxan a Euthyrox [Tip odborníka]Esmya nebo operace děložních myomů? [Odborná rada]Euthyrox a inzulín a mizivá menstruace [Rada odborníka]Jaký druh antikoncepce používat u diabetu 1. typu? [Odborná rada]Nízké neutrofily, zvýšené lymfocyty [odborná rada]Špinění z děložní kyretáže a antikoncepčních pilulek [Rada odborníka]Náplasti Evra a Letrox [Tip odborníka]Hyperplazie endometria v perimenopauzálním období [Rada odborníka]Účinnost antikoncepčních pilulek u celiakie [Rada odborníka]Marshmallow sirup na těhotenský kašel [Rada odborníka]Tetování se správně zahojenou štítnou žlázou [Rada odborníka]Kontrastní tomografie a snížení TSH [Rada odborníka]Určení termínu porodu u diabetického pacienta [Rada odborníka]Odstranění myomů a dělohy – před nebo po menstruaci? [Odborná rada]Bylo mi diagnostikováno onemocnění štítné žlázy během těhotenství [Rada odborníka]Výsledek ultrazvuku – folikul a děložní sliznice „jako těhotné“ [odborná rada]Otěhotnění a nedostatečnost štítné žlázy [Rada odborníka]Změna objemu hypofýzy [odborná rada]

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Kategorie: