Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Může osoba infikovaná HPV, i když jde o latentní / asymptomatickou formu, infikovat partnera pohlavním stykem? Mohlo by použití cizího ručníku také způsobit infekci tímto virem? Četl jsem spoustu informací na různých stránkách a některé neberou v úvahu přenos viru spodním prádlem, ručníky a některé říkají, že se můžete nakazit i polibkem. Pokud jste vdaná za neinfikovanou osobu, jak to může ovlivnit tuto osobu (manžela), pokud nepřijmete kondom (otázka víry)? A úplně to eliminuje pohlavní styk, aby se osoba nenakazila?

HPV se můžete nakazit přímým kontaktem. Virus se lokalizuje kolem vnějších genitálií a děložního čípku. Můžete se nakazit i při absenci klinických příznaků (latentní fáze). Virus v nepříznivých podmínkách rychle umírá (např. ručník). Nejčastější cestou infekce je pohlavní styk (bez ohledu na rodinný stav partnerů). Riziko infekce snižuje kondom i u manželských párů. Odpovězte si prosím na otázku, zda je vůči svému partnerovi upřímné, že kvůli víře nepoužíváte kondom, čímž ho vystavujete infekci virem způsobujícím rakovinu?

Pamatujte, že odpověď našeho odborníka je informativní a nenahradí návštěvu lékaře.

Barbara Grzechocińska

Odborný asistent na katedře porodnictví a gynekologie Lékařské univerzity ve Varšavě. Přijímám soukromě ve Varšavě na ul. Krasińskiego 16 m 50 (registrace je možná každý den od 8:00 do 20:00).

Další rady od tohoto odborníka

Mořské řasy při hypotyreóze [Rada odborníka]Testy krve a moči a menstruace [Odborné rady]Nechirurgická léčba děložního myomu [Rada odborníka]Amenorea a tenké endometrium v ​​18 letech [odborná rada]Nemoc nebo porucha práce trakaře [Rada odborníka]Ohrožují děložní myomy těhotenství? [Odborná rada]Zabrání vám myomy v otěhotnění? [Odborná rada]Je možné odstranit myom během těhotenství? [Odborná rada]Měla bych po potratu podstoupit kyretáž? [Odborná rada]Ovlivňuje bronchitida výsledek HCG? [Odborná rada]Mohou za anémii děložní myomy? [Odborná rada]Mohly by neurologické poruchy pocházet z onemocnění štítné žlázy?[Odborná rada]Desmoxan a Euthyrox [Tip odborníka]Esmya nebo operace děložních myomů? [Odborná rada]Euthyrox a inzulín a mizivá menstruace [Rada odborníka]Jaký druh antikoncepce používat u diabetu 1. typu? [Odborná rada]Nízké neutrofily, zvýšené lymfocyty [odborná rada]Špinění z děložní kyretáže a antikoncepčních pilulek [Rada odborníka]Náplasti Evra a Letrox [Tip odborníka]Hyperplazie endometria v perimenopauzálním období [Rada odborníka]Účinnost antikoncepčních pilulek u celiakie [Rada odborníka]Marshmallow sirup na těhotenský kašel [Rada odborníka]Tetování se správně zahojenou štítnou žlázou [Rada odborníka]Kontrastní tomografie a snížení TSH [Rada odborníka]Určení termínu porodu u diabetického pacienta [Rada odborníka]Odstranění myomů a dělohy – před nebo po menstruaci? [Odborná rada]Bylo mi diagnostikováno onemocnění štítné žlázy během těhotenství [Rada odborníka]Výsledek ultrazvuku – folikul a děložní sliznice „jako těhotné“ [odborná rada]Otěhotnění a nedostatečnost štítné žlázy [Rada odborníka]Změna objemu hypofýzy [odborná rada]

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Kategorie: